Vandaag is het precies 9 jaar geleden dat ik begonnen ben met schrijven.

Terugblik
Ik ben begonnen met het schrijven van het boek over een van mijn bewoners uit het verzorgingshuis, Roy. Het boek ‘Van persoonlijkheid naar dementie’ (uitgekomen op 21 september 2018) geeft een kijk in zijn leven. Hoe hij langzaam veranderde van een actieve avonturistische en humoristische persoonlijkheid naar iemand waarbij Fronto Temporale Dementie (FTD) de hoofdrol speelde.

Er volgde twee boeken met mooie verhalen uit de zorg.
‘Pareltjes uit de ouderenzorg’ (uitgekomen op 28 augustus 2019), verhalen uit het verzorgingshuis en woonzorgcentrum. En ‘Pareltjes van de Geriatrische Trauma Unit’ (uitgekomen op 1 maart 2023) met verhalen van deze afdeling uit het ziekenhuis.
Deze boeken zijn sinds 1 februari ook verkrijgbaar als E-book.

Actueel
Inmiddels staat mijn vierde boek op het punt van uitkomen!
‘Een persoonlijke kijk op de coronatijd’ (komt uit op 27 februari 2024) Eigenlijk mijn coronadagboek uit die periode. Bij mij betekent deze periode dat ik tijdens mijn werk gerelateerde kant, verpleegkundige in een ziekenhuis, steeds met de neus op de feiten gedrukt wordt. Deze werk gerelateerde kant ziet de gevolgen die het coronavirus kan hebben op het lichaam en leven van een patiënt. Mijn privé kant ziet op gezinsniveau wat de maatregelen van het coronabeleid op het persoonlijke vlak met mij en mijn naasten doet.
Hij is al voor €20,00 excl. verzendkosten te bestellen via www.mirjamfoekema.nl (via het contact/bestelformulier) of e-mail naar: mirjamfoekema@gmail.com of via Whatapp als je in het bezit ben van mijn telefoonnummer. Op 27 februari 2024 zal dit boek ook uitkomen als E-book.

Blik in de toekomst.
Volgend jaar schrijf ik 10 jaar. Dat is een mooi moment op de derde deel van mijn pareltjes boeken uit te geven. ‘Pareltjes uit de spreekkamer’ hoop ik op 14 februari 2025 te realiseren.

Vanaf nu ga ik mij erg verdiepen in een heel specifiek thema namelijk agressie in de zorg. Een gevoelig onderwerp als agressie in de zorg vraagt om grote zorgvuldigheid in voorbereiding. De ideeën krijgen steeds meer vorm. En als de ruwe lijn naar tevredenheid staat, zal ik hem inhoudelijk gaan vullen. Met dit boek verwacht ik nog wel enige tijd zoet te zijn.