Mooie recensie na het proeflezen

Dit keer heb ik mijn boek ‘Pareltjes uit de ouderenzorg’ proef laten lezen. Hierbij heb ik een mooie recensie mogen ontvangen:

Pareltjes uit de ouderenzorg. Een hele toepasselijke naam voor dit boek! Een parel: Soms dof (de verdrietige kant), maar meestal met veel glans (de zeer mooie kant).
En wat een prachtige verhalen! ‘Gewoon’ dagelijks werk, maar wat zo enorm mooi verwoord en heerlijk leesbaar geschreven is, dat je iedere start van een verhaal weer popelt om te lezen wat de zuster (de auteur zelf) weer weet te maken van bijvoorbeeld een ‘simpel’ wasbeurtje. Het lijkt zelfs of je een beetje meeloopt met haar. En als ik dan lees dat er een glimlach bij zo’n bewoner/bewoonster verschijnt, dan maakt mij dat ook blij en verschijnt ook bij mij een glimlach. Maar soms rolde er ook een traan bij me. Zo mooi verwoord, zo mooi op papier gezet, maar zo zielig of verdrietig.
Diep respect voor de auteur als verpleegkundige: Wat weet jij van je baan iets bijzonders te maken! En dat eigenlijk met zo weinig: Aandacht en liefde voor je medemens!
Voor de auteur als schrijfster: Chapeau! Net als het vorige boek (Van persoonlijkheid naar dementie) wederom een zeer bijzonder boek!
#buiging Er is altijd zoveel commentaar op (ouderen)zorg, daarom zou iedereen dit boek eens moeten lezen! Het maakt duidelijk dat een verhaal echt meerdere kanten heeft!

Lizzy